2016 uge 16: Quevedo Crusted


Facebooktwittergoogle_plusmail

Det er ikke første gang jeg stifter bekend skab med Quevedo og deres portvine. Jeg har fulgt huset og ikke mindst Oscar og winemaker Claudia i gennem de sidste 5-6 år. Kategorien “Crusted” har været fremme tidligere og i de seneste år har der været meget stille omkring den type af portvine. Men i det sidste årstid er der flere andre brands foruden Quevedo der er begyndt at producere denne type igen. Det er “overskuds produktion” eller rester af vintage port, typisk i 3 årgange der er blandet sammen.

Farven er flot mørk og næsten sort.

Duften er i den passive ende, dog fornemmes solbær og chokolade.

Smagen er meget kraftig på syre og tanniner. “Hårde” bær, mest solbær og brombær, kaffe og lakrids kommer frem i smagen. Jeg havde håber på en mere drikkevenlig vin nu, men syntes at tanninerne er for dominante nu, vent nogle år, så bliver den meget anderledes. Vinen havde fået 4 timer på karaffel og blev serveret ved ca. 18 grader. Der var ingen depot i flasken.

Prisen er 259 kr. pr. flaske.

Samlet vurdering 6 ****** stjerner

Quevedo crusted

Facebooktwittergoogle_plusmail