2016 uge 11: Conceito LBV 2009


Facebooktwittergoogle_plusmail

Denne uge har jeg fat i et relativt nyt brand, nemlig Conceito. Under navnet ligger 3 quintaèr der er ejet af Carla Costa Ferreira og hendes datter, wine-maker, Rita Marques Ferreira. Siden 2006 har de produceret økologiske vine, og der produceres både portvine og bordvine. I Dourodalen er de placeret tæt på Quinta do Vesuvio og har i alt 79 hektar jord som både er beplantet med røde og hvide druer. Denne LBV er kune produceret i 5000 flasker.

Farven er rød, klar, og let gennemsigtig.

Duften er markant at bær, sødme og sprit, der forsvinder efter 15 min. i de store glas.

Smagen er meget sød, masser af røde bær og sødme rammer munden. ikke den store syre og koncentration som jeg havde forventet af en LBV 09. Eftersmagen er meget kort og efterlader kun sødme i din mund.

Vinen er filtreret og skal nydes ung, måske til en chokolade kage med friske bær til. Den blev smagt ved ca. 18-20 grader og fik ca. 20 min i glasset.

Prisen er ca. 150 kr. (Nordentoftwine) Forskellige forhandlere

Samlet vurdering 4 ****stjerner

Concetio LBV 09

 

Facebooktwittergoogle_plusmail