2015 uge 48: Quinta do Mourao colheita 1972


Facebooktwittergoogle_plusmail

Quinta do Mourao er ejet af Miguel Braga, en mand med stor karakteristika. Jeg havde den store fornøjelse at besøge Miguel i foråret og fik en lækker frokost og rundvisning sammen med ham. Nu har jeg så gensmagt flere af hans vine, og de gode minder kommer væltende frem. 1972 er ikke den store portvinsårgang, og året er nok mest kendt for sin portvin fra Warre, i forbindelse med dronning Magrethes 40 års jubilæum. Spørgsmålet er om denne colheita fra 1972 kan måle sig med “Dronningens” ??

Farven er mørk, brunlig – let uklar

Duften har en kant af medicin, men der kommer lak/fernis og lidt figen frem.

Smagen er meget fyldig, lækker sødme der fylder munden godt med lækker lakrids og dejlig hengemt frugt. Eftersmagen er mellem, til lang og man fornemmer en vis fedme i vinen. Helt klart MEGET bedre end Warre`s colheita 1972

Vinen kan ikke købes, og bruges som grundvin til blend af huset`s 30 års tawny

Samlet vurdering er 8 ********stjerner

Der er ingen foto, da flasken var uden etiket.

Facebooktwittergoogle_plusmail